Vinaccio: vinacciolo (m): druivenpitje

I SAPORI DELLE MARCHE

Onze jarenlange liefde voor de regio Le Marche in Midden-Italië en in het bijzonder haar olijfolie en wijnen groeide uit tot een ware passie. In die mate dat we naast onze bestaande Alfa Romeo garage in De Pinte een 2de zaak Vinaccio oprichtten om "de smaken van Le Marche" rechtstreeks te kunnen importeren.

Wij selecteren onze producten met grote zorg en verdelen enkel producten waar we volledig achter kunnen staan. Zo maken we er een punt van de huizen steeds persoonlijk te bezoeken en ter plaatse te proeven. Het spreekt vanzelf dat de band met de producenten op die manier heel persoonlijk is en wij het productieproces van nabij kunnen volgen. Bedoeling is een select assortiment van hoge kwaliteit aan te bieden.

Le Marche is bij ons vooral gekend om zijn Verdicchio dei Castelli di Jesi maar ook de olijfolie is naast die van LiguriŽ en Abruzzen geprezen voor haar hoge kwaliteit. De olijfgaarden van Azienda del Carmine liggen op de heuvels die afglooien in de Adriatische Zee nabij Ancona.De combinatie van de zilte zeelucht en kalkbodem resulteert in een perfecte olijfolie die de "3 olive" quotering (de hoogste) in de bekende Slow Food Editore terecht verdient.

Wijnen voeren wij in van oa. Dezi, "viticoltore dell'anno" (wijnbouwer van het jaar in 2008) en "3 bicchiere in de wijnbijbel Gamberro Ross); Ceci Enrico (18/20 L'Espresso 2010) ; Peruzzi, een biologische spumante; Priori; Spumante van Conti di Buscareto; Montecappone; Il Pollenza etc Bij de meeste van deze producenten verkregen wij de exclusiviteit voor België

Ons assortiment omvat ook verwante producten zoals pomodori pellati, pestato (Ursini), choco op basis van olijfolie en natuurlijk pasta. Pasta secca van Mancini uit grano duro vervaardigd op traditionele wijze met bronzen kop waardoor de pasta ruwer is en perfect 'al dente' kan bereid worden.

De filosofie van Vinaccio is eenvoudig, alleen het beste komt erin. Wij blijven op zoek gaan naar de Sapori delle Marche, ontdek ze samen met ons.


© Vinaccio 2010